> Köteteink > Jegyzetek

Jegyzetek

T. Horváth Ágnes: Az ókori Hellas
Szeged, 2005. 206p. A/4

A Belvedere jegyzetek sorozat harmadik kötete az ókortörténeti szigorlat kötelező anyagához készült. Az ókori Hellasszal foglalkozó kötet jelentős mértékben megkönnyítik a görög történelem elsajátítását. Az illusztráció több, illetve méretét tekintve terjedelmesebb, mint az előző köteteknél. A kötet helyesírása nem az akadémiai helyesírási szabályzatot, hanem általában a tankönyvek és szöveggyűjtemények által is követett tudományos átírást követi. Ezért a korábbi kötetektől eltérhet a görögös (hely)nevek átírása.
A részletes fogalomtár mellett, kronológia, névtár, helynévtár, térképek és a végén bibliográfia is található.

 

Horváth Ágnes: Őskor
Szeged, 2003. 69p. A/4

Az őskorral foglalkozó kötet egy sorozat első darabja, amelynek - tankönyv révén - elsődleges célja a hallgatók felkészítése az eredményes vizsgákra. A leírt tudományos ismeretek természetesen nem csak diákoknak ajánlottak, hanem mindenkinek, akiket érdekelnek e korszak sajátosságai, érdekességei. Ábrák, térképek, táblázatok, helynévtár és a korszak jeles kutatóinak listája teszi színesebbé a kiadványt.

 

T. Horváth Ágnes: Az ókori kelet
Szeged, 2003. 102p. A/4

A Belvedere jegyzetek sorozat második kötete az ókortörténeti szigorlathoz nyújt segítséget. A fogalomtár mellett a kronológia, a névtár, a helynévtár, a térképek és bibliográfia is nagy segítséget nyújt a vizsgázóknak és a korszak "szerelmeseinek" is.

 

Az oldal tetejére